Vanillecake met gezouten karamel en nootjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de eieren luchtig met de suiker en vanillesuiker gedurende 10 minuten in een keukenrobot. Voeg de bloem en het zout toe. Smelt de boter en meng met het vanille-extract door het beslag.
-
2
Giet het beslag in een beboterde en bebloemde tulbandvorm en schuif 15 minuten in de voorverwarmde oven, verlaag de temperatuur tot 160°C en bak nog een 35 à 45 minuten verder.
-
3
Maak de karamelsaus. Smelt de boter en de suiker op een zacht vuur. Voeg het zout, vanille-extract en de room toe en laat op een zacht vuur indikken. Laat de saus ook tot kamertemperatuur afkoelen.
-
4
Controleer met een metalen prikker of de cake goed gebakken is, komt hij er droog uit dan is de cake klaar. Laat afkoelen op een rooster.
-
5
Giet de karamel over de cake en strooi er de gehakte nootjes over.