Recept

Vanillecake met gezouten karamel en nootjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een overheerlijke tulbandcake met nootjes!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de eieren luchtig met de suiker en vanillesuiker gedurende 10 minuten in een keukenrobot. Voeg de bloem en het zout toe. Smelt de boter en meng met het vanille-extract door het beslag.

  2. 2

    Giet het beslag in een beboterde en bebloemde tulbandvorm en schuif 15 minuten in de voorverwarmde oven, verlaag de temperatuur tot 160°C en bak nog een 35 à 45 minuten verder.

  3. 3

    Maak de karamelsaus. Smelt de boter en de suiker op een zacht vuur. Voeg het zout, vanille-extract en de room toe en laat op een zacht vuur indikken. Laat de saus ook tot kamertemperatuur afkoelen.

  4. 4

    Controleer met een metalen prikker of de cake goed gebakken is, komt hij er droog uit dan is de cake klaar. Laat afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Giet de karamel over de cake en strooi er de gehakte nootjes over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vanillecake met gezouten karamel en nootjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!