Linzensalade met zoete aardappel, gedroogde abrikozen en fetacrumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de zoete aardappel, met de schil er nog aan, in grove stukken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met ras-el-hanout, peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet 20 minuten in de oven.
-
2
Spoel en droog de spinazie en hak fijn. Spoel de linzen en laat uitlekken.
-
3
Rooster de zonnebloempitjes in een pannetje. Verbrokkel de feta en meng met de geraspte parmezaan.
-
4
Rooster de zonnebloempitjes in een pannetje. Verbrokkel de feta en meng met de geraspte parmezaan.
-
5
Stel de salade samen. Meng de uitgelekte en gespoelde linzen met de spinazie. Kruid met peper en zout en sprenkel er ongeveer 3 eetlepels olijfolie over.
-
6
Verdeel over borden, leg er de zoete aardappelblokjes en abrikozen op. Werk af met de zonnebloempitjes en de fetacrumble.