Gember-ahorn-kippenvleugeltjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Leg de kippenvleugels op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met een beetje peper en zout. Gaar 25 minuten in de oven.
-
2
Maak intussen de saus. Pel en plet de knoflook. Schil en rasp de gember. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en hak ‘m fijn. Meng de knoflook, gember, chilipeper, sojasaus, sesamolie en ahornsiroop en breng in een pannetje aan de kook. Los het maïszetmeel op in 2 eetlepels water, voeg toe aan de saus en laat 1 minuut meekoken en zet van het vuur.
-
3
Haal de kippenvleugels uit de oven, meng met de saus, spreid opnieuw uit op de bakplaat en gaar nog 15 minuten in de oven of tot ze goudbruin en kleverig zijn. Werk af met de sesamzaadjes en gehakte koriander.