Recept

Madeleintjes à la Piet Huysentruyt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk voor bij de koffie, volgens het recept van Piet Huysentruyt. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210°C. Meng de bloem met de suikers, het bicarbonaat, de eieren, de honing en het merg van het vanillestokje. Roer de zachte boter in klontjes door het deeg en roer stevig door tot alle boter zich gemengd heeft met het deeg.

  2. 2

    Doe het deeg in een spuitzak. Beboter en bebloem je madeleinevorm als die geen antiaanbaklaag heeft. Spuit het deeg in de vormpjes. Spuit ze niet te vol, want het deeg zwelt op tijdens het bakken en kan overlopen.

  3. 3

    Bak de madeleines 4 minuten in de oven. De warmte komt snel in de madeleines en het bicarbonaat zorgt ervoor dat de ze snel rijzen en zeer luchtig zijn.

  4. 4

    Zet de oven nadien op 180°C en laat ze nog 5 à 6 minuten verder bakken. Blijf bij je oven en controleer of de madeleines niet aanbakken. Haal ze uit de oven en serveer ze lauw of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Madeleintjes à la Piet Huysentruyt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!