Wildgehaktbrood met mangochutney
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de dadels in stukken. Week ze samen met de rozijnen in de porto. Verkruimel ondertussen de beschuiten. Hak de pistachenoten grof.
-
2
Meng de uitgelekte dadels en rozijnen met het wildgehakt, het ei en de beschuitkruimels tot een homogeen geheel en vorm er een gehaktbroodje mee. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.
-
3
Schil de mango en snij het vruchtvlees in stukjes. Pel en snipper de ui. Fruit de ui en mango met de kaneelstok 10 minuten aan in wat olie. Blus met de wittewijnazijn en voeg de suiker toe. Laat, onder deksel, 20 minuten tot een compote inkoken.
-
4
Breng de compote nog op smaak met roze peper en een snuifje zout. Voeg eventueel wat citroensap of extra suiker naar smaak toe. Verwijder de kaneelstok.
-
5
Serveer het gehaktbroodje met de compote.