Japanse pannenkoekjes met ahornsiroop en fruit
bereiding
-
1
Klop de eidooier op met de karnemelk. Zeef de bloem, het bakpoeder en de baksoda boven de karnemelk en meng goed, maar niet te lang (anders krijg je taaie pannenkoekjes).
-
2
Smelt de boter. Rasp ½ koffielepel citroenzeste van de citroenschil. Meng de gesmolten boter en de citroenrasp door het beslag.
-
3
Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker en 1 kl citroensap toe. Roer nu voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het beslag.
-
4
Wrijf een pan met antiaanbaklaag in met de olie en zet de pan op het vuur. Vet een serveerring in, leg in de pan en giet het beslag erin. Zo krijg je perfect ronde pannenkoekjes, bak 2 minuten. Steek een spatel onder de pannenkoek en draai hem met ring en al voorzichtig om. Bak ook de andere kant 2 minuten.
-
5
Leg de pancakes op een bord, verwijder de serveerring en serveer met vers fruit en ahornsiroop.