Koteletten met bonenstoofpotje
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de paprika’s schoon. Doe 2 eetlepels olijfolie in een maatbeker, samen met de gesnipperde knoflook, de gesnipperde sjalot, de rode paprika’s, de tomatenpuree, het paprikapoeder, de za’atar, peper en zout en een scheutje water. Mix alles tot een fijne puree.
-
2
Doe de paprikapuree in een pan en bak 5 minuten op een zacht vuur. Voeg de tomatenpassata, de suiker, het kruidentuiltje en 100 ml water toe. Breng aan de kook en kook in 20 minuten gaat. Voeg de groene linzen toe en kook nog 20 minuten. Voeg wat water toe indien nodig. Voeg 5 minuten voor het einde de gespoelde rode en witte bonen toe.
-
3
Snij de grote nerven uit de boerenkool en blancheer de blaadjes 2 minuten. Giet af en spoel met ijskoud water. Kruid met peper en zout.
-
4
Zet een grillpan op het vuur. Wrijf de varkenskoteletjes in met wat olijfolie en gril ze aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
-
5
Serveer de varkenskoteletten met het bonenstoofpotje en de boerenkool. Werk af met dragon.