Gevulde balletjes in tomatensaus
bereiding
-
1
Gaar de rijst in een gesloten plastic kom met het bouillonblokje en 250 milliliter water. Begin met 6 minuten in de microgolfoven op 900 watt. Voeg extra tijd toe indien de rijst niet mooi gezwollen is.
-
2
Maak balletjes van het gehakt. Duw ze een beetje plat, leg er 1 bolletjes mozzarella op en rol opnieuw mooi dicht. Bak de balletjes in hete olijfolie 2 minuten aan elke kant.
-
3
Pel en snipper de ui en de knoflook en stoof ze in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenstukjes toe. Kruid met peper, zout en een snuifje suiker.
-
4
Gaar de balletjes nog 5 minuten in de saus. Serveer met de rijst en werk af met peterselie en de rest van de mozzarellaballetjes.
Ingrediënten voor
1 persoon- rijst (zakje)125 g
- gehakt125 g
- mozzarella (minibolletjes)125 g
- ui (kleine)1
- knoflook1 teentje
- tomatenblokjes (blik)400 g
- peterselie
- bouillonblokje, kip (of groentebouillon)½
- suiker
- olijfolie
- peper en zout