Wortelburger met pittige kruiden en mosterd-chili-mayonaise
bereiding
-
1
Schil en rasp de wortelen. Pel de knoflook. Giet de kikkererwten af en laat uitlekken. Doe de wortelen, ui, knoflook, kikkererwten, tempeh, maïszetmeel, de za'atar, het komijnpoeder, het kerriepoeder, peper en zout in een blender en maal fijn. Voeg, indien het mengsel te vochtig is, extra maïszetmeel toe. Maak 6 burgers van het mengsel en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
-
2
Meng voor de dressing de mayonaise met de mosterd en de chilivlokken. Zet in de koelkast. Snij de augurken in plakjes en spoel de spinazie.
-
3
Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de wortelburgers op een zacht vuur gaar en aan beide kanten goudbruin. Toast of grill de hamburgerbroodjes.
-
4
Bestrijk elk broodjes met de mosterd-chilimayonaise, beleg met wat spinazie, een burger, een plakje augurk en eindig met kant-en-klare barbecuesaus.