Spicy breakfast power bowl met rijst, bonen en een eitje
bereiding
-
1
Pel de rode uien en snij ze in fijne ringen. Pers 1 limoen uit en vang het sap op. Roer er de honing door en hak er de koriander bij. Laat de uiringen erin pekelen.
-
2
Giet de bonen af en spoel goed. Kook de rijst gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
3
Spoel de spinazie en zwier droog. Hou enkele blaadjes apart en laat de rest even slinken in een pannetje op het vuur in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
4
Kook de eieren in 6 minuten halfzacht in kokend water. Haal de eieren meteen uit het water en spoel ze onder ijskoud water. Zo blijft de dooier lekker smeuïg.
-
5
Verdeel de rijst over de 4 bowls, leg er de warme spinazie, de zwarte bonen en de gepekelde rode ui op. Snij de eieren in de helft en schik op elke bowl een half eitje. Werk af met enkele blaadjes verse spinazie en een partje limoen. Bestrooi met de wasabi-sesamzaadjes.