Gegrilde lamsfilet met lamsoor en crème van erwten en witte bonen
bereiding
-
1
Breng een kookpot met gezouten water aan de kook. Kook de diepvrieserwtjes 2 minuten. Giet af.
-
2
Pel de knoflook. Mix de erwtjes met de knoflook, de witte bonen en de hete kippenbouillon in een blender en mix fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg 1 eetlepel boter toe en hou warm.
-
3
Verhit een grillpan. Wrijf de lamsfilet in met olijfolie en kruid met peper en zout en gril 2 minuten aan elke kant. Laat het vlees 5 minuten rusten.
-
4
Pel de sjalot en snij ‘m in fijne reepjes. Smelt een klont boter in een pan en stoof de sjalot 4 minuten. Voeg de lamsoor toe, kruid met peper en enkele druppels citroensap.
-
5
Snij de lamsfilet in porties en serveer met de erwtenpuree en gebakken lamsoor. Werk de puree nog af met verse munt en extra citroensap.