Recept

Orecchiette met prei en tonijn in romige mascarponesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze pasta is budgetvriendelijk, snel klaar én diepvriesproof!

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in lichtgezouten water. Pel en snipper de sjalot en de knoflook, spoel de preiwitten en snij in fijne ringen. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken in een vergiet.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een pan en stoof de sjalot, de knoflook en de prei. Voeg de spinazie toe en schep goed om. Laat de spinazie slinken en neem van het vuur. Laat nog even uitlekken in een vergiet.

  3. 3

    Mix de helft van de tonijn met de mascarpone fijn tot een smeuïge pasta. Hou de andere helft van de tonijn bij voor de afwerking. Kruid de saus met peper, zout, nootmuskaat en citroensap en -schil.

  4. 4

    Giet de pasta af. Vang enkele pollepels van het kookvocht op. Meng de pasta met de tonijnsaus, de gestoofde groenten en 1 pollepel van het kookvocht tot een smeuïg geheel. Voeg eventueel extra kookvocht toe als je een smeuïger sausje wil.

  5. 5

    Verdeel de pasta over borden en werk af met de rest van de tonijn en de halfgedroogde tomaatjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Orecchiette met prei en tonijn in romige mascarponesaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!