Yoghurtijstaart met aardbeien en rode bessen
bereiding
-
1
Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij in stukjes. Rits de besjes van de takjes. Bestrooi het fruit met de fijne kristalsuiker.
-
2
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Roer het citroensap door de yoghurt en meng voorzichtig met de opgeklopte slagroom. Roer er het fruit door. Lepel er ten slotte de aardbeiencoulis door, maar op zo’n manier dat je een marmereffect krijgt in het yoghurt-roommengsel.
-
3
Vul er een siliconen tulbandvorm mee en vries de taart 3 à 4 uur in, tot ze hard is.
-
4
Haal de ijstaart uit de vriezer. Laat 5 à 10 minuten staan en haal de taart uit de vorm. Werk af met de resterende aardbeien, rode besjes en de verse munt.
-
5
Snij de taart met een warm mes in dikke plakken en serveer meteen.