Pasta met tomatenragù van varkenswangen
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de selder in fijne boogjes. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in stukken.
-
2
Verhit een scheut olijfolie en bak de varkenswangen rondom rond gaar. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan, voeg een scheut olijfolie toe en stoof de ui, de wortel, de selder en de knoflook 5 minuten.
-
3
Voeg de tomaten, de varkenswangen, de rode wijn, de kippenbouillon, de takjes tijm en de laurierblaadjes toe, dek af en laat 2.30 uur zachtjes garen. Laat indien gewenst nog 15 minuten koken zonder deksel om de saus in te dikken.
-
4
Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Serveer met de tomatenragu en geraspte pecorino. Garneer eventueel met verse tijm en oregano, …