Recept

Quinoaquiche met asperges, champignons en chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vervang de klassieke ham en prei in je quiche eens door asperges en chorizo.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de quinoa in het dubbele volume aan water tot het water volledig opgenomen is. Laat afkoelen. Meng de quinoa met 1 ei en kruid met peper en zout. Druk het quinoamengsel aan in een ingevette en bebloemde bakvorm (of in individuele taartvormpjes) en bak in 25 minuten goudbruin. Laat afkoelen.

  2. 2

    Snij de kastanjechampignons en shiitake in plakjes. Pel en plet de knoflook. Snij de chorizo in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie en bak de chorizo, champignons en shiitake gaar op hoog vuur. Breng op smaak met peper, zout en de geplette knoflook.

  3. 3

    Meng de eieren met de room en kruid met oregano, peper en zout.

  4. 4

    Beleg de quinoakorst met de gebakken champignons, chorizo, schilfers Comtékaas en groene asperges. Overgiet met het roommengsel en zet 35 tot 40 minuten de oven (iets korter als je kleine vormpjes gebruikt).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quinoaquiche met asperges, champignons en chorizo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!