Quiche met peultjes en geitenkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de peultjes, erwtjes en tuinbonen gedurende 2 minuten beetgaar in gezouten water. Giet af en laat onmiddellijk afkoelen onder koud water. Dop de tuinbonen.
-
2
Meng 3 eieren met de room en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
3
Smelt de boter, beboter hiermee de bakvorm en bekleed de vorm met 1 vel filodeeg. Bestrijk het filodeeg met boter en bedek opnieuw met een vel deeg. Herhaal dit voor de overige 3 vellen.
-
4
Beleg het filodeeg met de peultjes (hou er enkele apart voor de afwerking), erwtjes, tuinbonen en stukjes geitenkaas. Overgiet met de roommengeling en zet 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.
-
5
Pel de knoflook. Hak de lente-ui, munt en knoflook fijn, voeg 2 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
-
6
Bestrooi de gebakken quiche met de munttopping en de rest van de peultjes.