Recept

Quiche met peultjes en geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een bodem van knapperig filodeeg.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de peultjes, erwtjes en tuinbonen gedurende 2 minuten beetgaar in gezouten water. Giet af en laat onmiddellijk afkoelen onder koud water. Dop de tuinbonen.

  2. 2

    Meng 3 eieren met de room en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Smelt de boter, beboter hiermee de bakvorm en bekleed de vorm met 1 vel filodeeg. Bestrijk het filodeeg met boter en bedek opnieuw met een vel deeg. Herhaal dit voor de overige 3 vellen.

  4. 4

    Beleg het filodeeg met de peultjes (hou er enkele apart voor de afwerking), erwtjes, tuinbonen en stukjes geitenkaas. Overgiet met de roommengeling en zet 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Pel de knoflook. Hak de lente-ui, munt en knoflook fijn, voeg 2 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Bestrooi de gebakken quiche met de munttopping en de rest van de peultjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met peultjes  en geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!