Visrolletjes met olijventapenade, venkel en sinaasappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de tapenade. Mix de olijven samen met de ansjovis, de knoflook en een scheutje olijfolie grof in de blender. De tapenade mag geen pesto worden en mag dus best nog stukjes bevatten. Breng op smaak met peper en citroensap. Zet even weg.
-
2
Maak de venkel schoon en snij in plakjes. Hou het venkelgroen apart voor de afwerking. Verhit olijfolie in een pan en fruit de plakjes venkel 5 minuten, neem uit de pan en laat ze iets afkoelen. Spoel de sinaasappelen en snij ze met de schil in plakjes.
-
3
Bestrijk de tongfilets ruim met de tapenade. Plooi ze dubbel en leg ze afwisselend met de venkel en sinaasappel in een met olijfolie ingeoliede ovenschaal. Laat ze een beetje overlappen zoals een tian. Bestrooi met de kappertjes, peper, zout, olijfolie en een scheutje witte wijn. Gaar 20 minuten in de oven. Werk af met het venkelgroen.