Recept

Picknickglaasjes met plattekaas en aardbei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een supersnel en gezond dessert, daar mag je ons elke keer weer voor aan tafel roepen. Ook de kinderen zullen er fan van zijn.

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de koekjes in een blender. Smelt de boter en voeg toe aan de verkruimelde koekjes. Meng goed en schep het mengsel in de bodem van kleine afsluitbare (weck)potjes. Duw goed aan en zet koel weg.

  2. 2

    Halveer het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Meng de mascarpone met de plattekaas, de limoenschil, de honing en de vanillezaadjes.

  3. 3

    Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Zet de helft van de aardbeien met de snijkant tegen de zijkant van de weckpotjes op de koekjesbodem en lepel er de mascarponevulling in. Neem je de glaasjes mee op een picknick, doe de aardbeien dan in een potje.

  4. 4

    Werk de glaasjes vlak voor het serveren af met de rest van de aardbeien en een takje verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Picknickglaasjes met plattekaas en aardbei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!