Pittig gelakte zalm met krieltjes en een komkommerslaatje
bereiding
-
1
Maak de lak. Pel en plet de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de sojasaus met de olijfolie, de honing, de knoflook, de gember, de chilivlokken en de sesamzaadjes. Wrijf de zalmfilets hiermee in en laat 30 minuten trekken.
-
2
Spoel de krieltjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
3
Spoel intussen de komkommers en schil ze in flinterdunne repen tot aan de zaadjes. Rasp ½ koffielepel citroenschil. Spoel de radijsjes en snij ze in fijne plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine ringen. Meng de komkommer met de radijsjes, de lente-ui, de wakame, de wittewijnazijn, de olijfolie en de honing. Kruid met peper en zout.
-
4
Verhit een scheut olijfolie en bak de krieltjes rondom rond aan. Bak in een andere pan de zalm gaar en laat op een zacht vuur karamelliseren.
-
5
Serveer de zalm met de gebakken krieltjes en de komkommersalade.