Kruidige calamares met avocadodip
bereiding
-
1
Verwarm de olie in de friteuse voor op 175°C. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit.Maak de lente-ui schoon en snipper ‘m fijn. Snipper de koriander. Meng de avocado met de yoghurt, de koriander en het citroensap. Kruid met peper en zout. Doe in een kommetje en bestrooi met gesnipperde lente-ui. Zet koel weg.
-
2
Ontdooi de inktvistubes en snij ze in ringen. Dep ze goed droog en kruid ze met peper en zout. Zet 3 kommetjes klaar: eentje met bloem, eentje met de losgeklopte eieren en een derde met de panko gemengd met de gesnipperde peterselie. Wentel de inktvisringen eerst door de bloem, daarna door de eidooiers en tenslotte door de peterselie-panko.
-
3
Frituur de inktvisringen goudbruin en krokant in de olie. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
-
4
Serveer de calamares met de avocadodip en een extra partje citroen.