Gelakte gehaktbroodjes met knolselderstoemp en koolslaatje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de gehaktbroodjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit aan in een beetje boter. Doe samen met de gesnipperde tuinkruiden, het ei en het paneermeel bij het gehakt en meng goed. Vorm met natte handen 4 kleine gehaktbroodjes van het mengsel. Schroei de gehaktbroodjes rondom dicht in wat boter in een ovenvaste pan. Gaar nog 15 minuten in de oven.
-
2
Schil de knolselder en snij ‘m in blokjes. Pel de knoflook. Doe de knolselder met de knoflook en de tijm in een kookpot en leng aan met de helft melk, de helft water, tot de knolselderblokjes net onder staan. Kook ze gaar. Giet af en verwijder de knoflook en de tijm. Stamp de knolselder fijn met de Griekse yoghurt. Breng de stoemp op smaak met peper, zout en versgeraspte nootmuskaat.
-
3
Meng intussen de mosterd, ketchup, sojasaus en honing voor de lak en haal de gehaktbroodjes uit de oven. Bestrijk ze met de lak en bak nog 10 minuten verder in de oven.
-
4
Bereid het koolsaatje. Maak de rodekool, wittekool, radijsjes en wortelen schoon en snipper ze fijn. Meng met de gesnipperde peterselie, de mayonaise en het citroensap. Kruid met peper en zout. Serveer de gehaktbroodjes met het koolslaatje en de knolselderstoemp.