Kaastaart met gemarineerde braambessen
bereiding
-
1
Mix de koekjes tot een jne textuur. Smelt de boter en meng door de koekjeskruimels. Bedek de bodem van de springvorm met het koekjesmengsel en druk goed aan. Zet in de koelkast.
-
2
Doe de braambessen in een steelpannetje en breng ze op een middelhoog vuur aan de kook. Laat een paar minuten sudderen. Plet de braambessen met een vork tot compote. Haal de compote door een zeef. Vang het sap op en zet opzij in de koelkast tot gebruik.
-
3
Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn. Klop 300 milliliter van de room op samen met de kristalsuiker en vanillesuiker. Voeg de verse kaas toe en mix. Voeg de citroenschil toe en mix. Voeg 80 milliliter van het braambessensap toe en mix.
-
4
Warm de resterende room op en meng er de uitgeknepen gelatine onder tot deze volledig is opgelost. Voeg toe aan het kaasmengsel. Verdeel over de koekjesbodem en laat minstens 5 uur opstijven in de koelkast.
-
5
Maak ondertussen de gemarineerde braambessen. Meng de braambessen met de kristalsuiker en het limoensap en de geraspte schil. Laat marineren in de koelkast.
-
6
Laat de rest van het braambessensap inkoken tot siroop. Schik vlak voor serveren de gemarineerde braambessen op de taart en overgiet met de braambessensiroop. Werk af met verse vijgen.