1 deeg-3 broden
bereiding
-
1
Zeef het meel boven een grote kom, maak een kuiltje in het midden. Meng er de gist, zout, suiker, honing, eieren, boter, melk door.
-
2
Kneed gedurende 15 minuten tot een soepel deeg.
-
3
Bol op, verdeel in 3 gelijke delen en laat afgedekt rijzen op een tochtvrije plaats gedurende 40 minuten.
-
4
Verdeel het deeg in 3 gelijke delen
Voor het chocoladebrood
-
1
Kneed opnieuw en meng er de chocoladepellets door, laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 185°C.
Voor het notenbrood
-
1
Kneed opnieuw en meng er de gehakte walnoten door, laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.
Voor het rozijnenbrood
-
1
Kneed opnieuw en meng er de rozijnen door, laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.
bereiding
-
1
Leg het deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat of doe het in een ingevette broodvorm. Bak het brood gedurende 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.