Varkenshaasje met een lauwe salade van appel, venkel en pastinaak
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de venkel schoon en snij ‘m in plakjes. Besprenkel met 2 eetlepels citroensap en leg de venkelplakjes in een ingeoliede ovenschaal. Kruid met peper en zout.
-
2
Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Verhit boter in een pan en korst het varkenshaasje enkele minuten aan alle kanten in de pan. Leg het varkenshaasje op de venkel, bestrijk met de mosterd en besprenkel flink met olijfolie. Bak 15 tot 20 minuten in de oven en draai het vlees halverwege om. Neem uit de oven en laat het vlees even rusten in aluminiumfolie.
-
3
Schil de pastinaken en snij ze in blokjes. Verhit boter in een pan en bak de pastinaakblokjes rondom rond goudbruin en krokant. Kruid met peper en zout en paprikapoeder. Neem ze uit de pan en hussel er de hazelnoten en de gesnipperde peterselie onder.
-
4
Spoel de appelen en verwijder het klokhuis. Snij de appelen met de schil in partjes. Verhit boter in een pan en bak de appelplakjes aan beide kanten goudbruin en krokant. Fris op met 2 eetlepels citroensap. Meng de appeltjes met de venkel en de pastinaakblokjes tot een lauwe salade.
-
5
Snij het varkenshaasje in plakjes en serveer met de lauwe salade.