Tuinkerssoep uit de soepmaker
bereiding
-
1
Knip de tuinkers af en spoel goed. Hou ¼ opzij voor de garnering van de soep. Pel en snipper de ui. Maak de prei schoon en snij ‘m in ringen (het zachtste stuk van het groene gedeelte mag er ook bij). Schil de aardappel en snij ‘m in blokjes. Spoel de spinazie en snij ‘m in reepjes.
-
2
Doe de tuinkers, de ui, de prei en de aardappel met de kippenbouillon in de soepmaker. Overgiet met 700 ml water of tot aan het streepje.
-
3
Selecteer het programma voor gladde soep en duw op start.
-
4
Proef wanneer de soep klaar is, kruid met peper en zout en doe de spinazie in de hete soep. Laat een minuutje staan tot de spinazie zacht is en mix dan nog even goed door.
-
5
Serveer de soep afgewerkt met een toefje tuinkers en een scheutje room.