Schelpjespasta met pompoen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en snij ‘m in hapklare stukken. Leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout. Rooster 15 à 20 minuten in de oven.
-
2
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat 1 minuut al roerend bakken. Giet geleidelijk aan de melk erbij en klop tot een gladde saus. Zet de pan van het vuur en voeg de gorgonzola toe. Kruid met nootmuskaat, peper en een snuifje zout.
-
3
Giet een laagje van de saus in een ovenschotel, meng de pasta met de pompoen en spinazie, doe in de ovenschotel en overgiet met de rest van de kaassaus. Bestrooi met de geraspte kaas en bak 20 à 30 minuten in de oven tot de pasta een mooi goudbruin korstje heeft.
-
4
Bak de salieblaadjes krokant in de olijfolie. Werk de ovenschotel af met de krokante salie.