Meringuecups met amandelslagroom en proseccobesjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 90°C. Ontvet een glazen kom met citroen of azijn. Klop in de kom de eiwitten luchtig. Voeg de wittwijnazijn toe en blijf kloppen. Voeg nu heel traag af en toe een lepel suiker toe. Blijf kloppen tot al de suiker is opgenomen.
-
2
Schep het eiwit in een spuitzak en spuit 4 spiralen met een diameter van 8 cm op een met bakpapier beklede bakplaat zonder je spuitzak op te heffen. Spuit bovenop de cirkels rondom rond een randje en spuit daar eventueel nog een randje op als je de kuipjes hoger wil. Laat ze 2 tot 2.30 uur drogen in de oven. Laat afkoelen.
-
3
Maal of plet de amaretti fijn. Klop de slagroom luchtig met de poedersuiker en meng er de amaretti onder. Doe in een spuitzak en leg in de koelkast. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Meng de prosecco met 1 eetlepel limoensap, 1 koffielepel van de gerapte schil en giet over de besjes. Zet in de koelkast.
-
4
Spuit de amarettislagroom in de meringuecups en werk tenslotte af met de gemarineerde bessen.