Gegratineerde langoustines met tagliatelle en geroosterde amandelen
bereiding
-
1
Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Rooster de amandelschilfers in een droge pan.
-
2
Halveer de langoustines in de lengte. Verwijder de maag en het darmkanaal en leg ze op een ovenplaat. Verwarm de grill en zet de langoustines 5 minuten onder de grill.
-
3
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit aan in de boter. Voeg het citroensap en de wijn toe en laat even inkoken. Voeg de room toe, laat niet meer koken.
-
4
Roer de dooiers los en roer ze van het vuur door de roomsaus. Zet terug op een zacht vuurtje en klop de saus luchtig tot ze begint te dikken. Let op! De temperatuur mag niet boven de 80°C komen. Haal van het vuur als er boven het pannetje rook ontstaat.
-
5
Verdeel wat saus over de langoustines en gratineer ze kort onder de grill. Roer de rest van de saus onder de tagliatelle, strooi er de amandelschilfers en peterselie over. Serveer de langoustines met de tagliatelle.