Vol-au-vent met puree
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui, schraap de wortelen en maak de selder schoon. Snij de ui, selder en wortelen grof en fruit ze aan in wat of boter.
-
2
Leg de kip en de tijm, laurier en steranijs op de groenten. Kruid met zout en de peperbollen. Zet onder met 2 liter water en breng aan de kook. Zet als het water kookt het vuur zachter en laat 1 à 1,5 uur trekken onder deksel, op een zacht vuur.
-
3
Haal de kip uit de bouillon en laat afkoelen. Zeef de bouillon. Giet de bouillon in porties, gebruik 500 milliliter voor de vol-au-vent en bewaar de rest in porties voor later.
-
4
Pluk het kippenvlees van de kippenkarkas. Rol balletjes van het gehakt. Blancheer de balletjes kort in de bouillon. Haal ze eruit. Hou de bouillon bij.
-
5
Smelt 50 gram boter in een grote stoofpot. Strooi er de bloem bij en laat even drogen. Blus met 300 à 500 milliliter van de kippenbouillon en laat inkoken. Snij de champignons in stukken.
-
6
Voeg de champignons en de gehaktballetjes toe. Doe er de room bij. Voeg het kippenvlees toe en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Strooi er vlak voor het serveren wat peterselie over. Lekker met puree.