Sint-jakobsvruchten met bloemkoolcrème
bereiding
-
1
Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Kook ze gaar in water met het bouillonblokje. Giet af en laat goed uitdampen. Verwarm de melk. Mix de bloemkool samen met de warme melk, een klontje boter, de citroenschil, de nootmuskaat, peper en zout in de blender tot een fijne, smeuïge puree. Schep de puree in een spuitzak en hou warm.
-
2
Dep de sint-jakobsnoten goed droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Verhit een flinke klont boter in een gloeiendhete pan. Leg er de sint-jakobsnoten in en bak ze 30 seconden per kant. Haal ze uit de pan en hou ze warm.
-
3
Zet het vuur een beetje zachter en verwijder het vet uit de pan. Smelt er de boter voor het sausje in en blus met het citroensap. Schraap de aanbaksels los en voeg de kappertjes en de dragon toe. Laat nog 1 minuut op een zacht vuur sudderen.
-
4
Spoel en droog de spinazie. Spuit een streepje van de bloemkoolpuree op de borden en leg er per bordje 3 gebakken sint-jakobsnoten op. Werk af met het citroensausje en de jonge spinazieblaadjes.