Vispannetje van wijting met broccoli-boursinpuree
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Blancheer ook de broccoliroosjes in gezouten water. Giet de aardappelen en de broccoli af en plet ze tot puree. Breng op smaak met de kruidenkaas, peper en zout.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Lepel de puree in een ovenschaal. Schik er de wijtingfilets op en kruid met peper en zout.
-
3
Maak de saus. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer tot het mengsel naar koekjes ruikt. Voeg een beetje koude melk toe en roer glad. Roer er de rest van de melk onder tot je een gladde saus krijgt. Roer er de helft van de gratinkaas onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
4
Giet de bechamelsaus over de wijting in de ovenschaal en werk af met de rest van de gratinkaas. Bak het vispannetje 20 minuten in de oven en zet dan nog 10 minuten onder de grill. Serveer.