Recept

Wortelstoemp met chipolataspiesje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze stoemp met worst is dé ultieme kinderfavoriet!

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Schil de wortelen en snij ze in schijfjes. Kook ze beetgaar in gezouten water. Giet de wortelen af.

  2. 2

    Pel de 2 uien en snipper ze fijn. Stoof ze samen met de wortelen aan in wat olijfolie. Kruid met de tijm, een laurierblad en peper en zout. Laat even stoven en voeg eventueel een beetje water toe.

  3. 3

    Giet de aardappelen af en doe ze terug in de kookpot. Voeg de wortelen toe en laat alles even samen stoven. Haal het laurierblad eruit. Voeg de boter en de melk toe, kruid met wat nootmuskaat en plet tot een mooie stoemp. Hou warm.

  4. 4

    Pel de rode ui en snij in halve maantjes. Rijg de maantjes samen met de kippenworstjes op een satéstokje. Bak de worstjes goudbruin langs beide kanten in een pan met wat arachideolie. Serveer de wortelstoemp met het spiesje van kippenworst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wortelstoemp met chipolataspiesje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!