Recept

Chili sin carne met pecannoten en koriander

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Laat een keertje het vettere gehakt weg en vervang het door extra groenten, zoals hier pastinaak. 

bereiding
  1. 1

    Zet een gietijzeren pot met de olijfolie op het vuur. Pel de uien en de knoflook en snipper fijn. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn. Stoof de ui en de knoflook in de warme olie, samen met de fijngesnipperde chilipeper, de komijn, het paprikapoeder en de oregano. Laat de ui niet kleuren.

  2. 2

    Maak de paprika’s en de pastinaak schoon, snij ze in blokjes en voeg bij de gebakken ui. Voeg dan de pecannoten, het groentebouillonblokje, de tomatenblokjes, het laurierblaadje en 100 milliliter water toe. Breng aan de kook en laat op een laag vuur 20 minuten sudderen.

  3. 3

    Laat de chocolade smelten in het stoofpotje en voeg de uitgelekte en gespoelde bonen en maïs toe. Warm nog even op.

  4. 4

    Breng op smaak met zeezout en peper. Serveer met de yoghurt en enkele plukjes koriander en bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chili sin carne met pecannoten en koriander

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!