Pancetta-courgettefritters met witloofslaatje
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de pancetta in reepjes. Snij de courgette met een mandoline in fijne plakjes. Doe ze in een vergiet, strooi er wat zout over en laat 10 minuten staan. Duw zoveel mogelijk vocht uit de courgette.
-
2
Maak het slaatje. Snij het witloof, de appel en de rode ui in staafjes. Meng onder de veldsla. Meng de ricotta met het citroensap en de zure room. Kruid met peper en zout.
-
3
Doe de eieren, de bloem en het maïsmeel in een grote kom, voeg de melk toe en roer glad. Voeg de courgette, ui, knoflook, pancetta en kaas toe. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel extra bloem toe als het beslag te slapjes is.
-
4
Verhit een bodempje olijfolie in een hoge pan. Lepel er telkens courgettebeslag in ter grootte van een kleine pannenkoek en bak aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
5
Serveer de fritters met het witloofslaatje en de ricottadip.