Entrecote met asperges, geroosterde kerstomaatjes en blauwe kaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 100°C. Spoel de asperges, snij het onderste stukje eraf, schil ze en kook ze 1 minuut.
-
2
Spoel de kerstomaten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de kerstomaten erop, besprenkel met olijfolie en rooster ze 30 minuten in de oven.
-
3
Maak de vinaigrette. Spoel de bieslook en hak fijn. Pers de citroen uit. Meng de olijfolie, het citroensap, de honing en de fijngehakte bieslook.
-
4
Kruid de entrecote met peper en zout. Gril het vlees 2 minuten aan elke kant op een hete grill. Laat de entrecote nog even rusten voor je ’m in reepjes snijdt.
-
5
Doe een klein scheutje olijfolie in de grillpan en gril de asperges kort aan alle kanten. Snij ze in stukken van 5 centimeter.
-
6
Spoel de verse oregano. Serveer de gegrilde asperges met de geroosterde kerstomaten, de reepjes entrecote en de vinaigrette. Brokkel de schimmelkaas er over en werk af met enkele takjes verse oregano.