Quiche met gerookte zalm, prei en cottagecheese
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de taartbodem in de rechthoekige vorm blind voor volgens de aanwijzingen in het basisrecept.
-
2
Snij de uiteindes van de prei. Halveer de stengels in de lengte en spoel goed. Leg de preihelften op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de prei 15 tot 20 minuten in de oven.
-
3
Haal de voorgebakken taartbodem uit de oven, verwijder de bakbonen en het bakpapier. Schik er de geroosterde prei op. Klop de eieren los met het scheutje melk en kruid met peper en zout, giet het mengsel over de prei.
-
4
Schik de stukjes zalm en cottagecheese tussen de prei. Kruid opnieuw met peper en schik er enkele takjes dille op. Bak de quiche 35 minuten in de oven. Werk af met wat extra dille en de verkruimelde roze peperkorrels.