Marokkaanse filopastei met kikkererwten, geroosterde paprika en feta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien en snij in halve maantjes. Spoel de spinazie. Stoof de ui aan in 1 eetlepel olijfolie. Laat de kikkererwten en de geroosterde paprika’s kort uitlekken en voeg ze toe. Laat even stoven.
-
2
Voeg de spinazie en de tomatenpuree toe aan de groenten. Voeg een glas water toe en laat alles mooi stoven. Kruid met het komijnpoeder, het venkelpoeder, het kaneelpoeder, harissa naar smaak, peper en zout en meng goed door.
-
3
Schep het mengsel in een quichevorm (30 cm). Verbrokkel er de feta over. Bestrijk een vel filodeeg met een borsteltje met een beetje olijfolie. Duw het vel een beetje samen en schik het op de vulling. Herhaal dit voor alle filovellen.
-
4
Zet de Marokkaanse pastei 20 tot 25 minuten in de oven tot de filodeegvellen mooi goudbruin gekleurd zijn