Recept

Aardbeienplaattaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: Nog een lekkere marinade voor je aardbeien: meng 2 eetlepels limoensap, 2 koffielepels oranjebloesemwater, 1 koffielepel suiker en 2 eetlepels gesnipperde munt. Schenk over de aardbeien en laat ze marineren terwijl je taart in de oven staat.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het filodeeg en smelt de boter. Leg een vel filodeeg op de met bakpapier beklede bakplaat (35 x 27 cm) en bestrijk met gesmolten boter, leg er opnieuw een vel filodeeg op en herhaal tot de vellen filodeeg op zijn.

  2. 2

    Doe de roomkaas en de ricotta samen met de suiker, het citroensap en de -schil in de keukenrobot en klop romig. Voeg één voor één de eieren toe en doe er het maïszetmeel bij.Stort de vulling op het filodeeg en bak 20 à 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Spoel de aardbeien, besprenkel met het citroensap en de rietsuiker en laat even rusten.

  4. 4

    Neem de taart uit de oven en laat even afkoelen. Werk ze af met de aardbeien en gesnipperde munt en strooi er wat poedersuiker over. Lekker met grofgehakte ongezouten pistachenoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardbeienplaattaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!