Aardbeienplaattaart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het filodeeg en smelt de boter. Leg een vel filodeeg op de met bakpapier beklede bakplaat (35 x 27 cm) en bestrijk met gesmolten boter, leg er opnieuw een vel filodeeg op en herhaal tot de vellen filodeeg op zijn.
-
2
Doe de roomkaas en de ricotta samen met de suiker, het citroensap en de -schil in de keukenrobot en klop romig. Voeg één voor één de eieren toe en doe er het maïszetmeel bij.Stort de vulling op het filodeeg en bak 20 à 25 minuten in de oven.
-
3
Spoel de aardbeien, besprenkel met het citroensap en de rietsuiker en laat even rusten.
-
4
Neem de taart uit de oven en laat even afkoelen. Werk ze af met de aardbeien en gesnipperde munt en strooi er wat poedersuiker over. Lekker met grofgehakte ongezouten pistachenoten.