Tomatengalette met rauwe ham, burrata en basilicum
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het kruimeldeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
2
Pel en pers de knoflook en meng onder de roomkaas. Voeg er het limoensap, de cayennepeper, de tijm en een snuifje zout aan toe en meng goed. Verdeel het mengsel over het deeg, maar hou 3 centimeter van de rand vrij.
-
3
Spoel en halveer de kerstomaten. Snij grotere tomaten in plakjes. Verdeel ze over het roomkaasmengsel. Snij de bol burrata in partjes en schik ze tussen de tomaten. Besprenkel met de balsamicoazijn en de honing. Vouw de randen van het deeg naar binnen en bestrijk ze met olijfolie. Bak de galette 30 minuten in de oven.
-
4
Haal de galettte uit de oven. Werk af met de ham, het basilicum en enkele takjes tijm en serveer.