Biefstuk met hasselbackpatatjes en paddenstoelensaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen. Snij ze om de 3 millimeter in, maar snij ze niet volledig door. Pel en pers de knoflook en meng onder een scheutje olijfolie. Roer er de tijmblaadjes onder en kruid met peper en zout. Bestrijk er de aardappelen mee, bestrooi met de parmezaan en leg ze in een ovenschaal. Gaar 30 minuten in de oven.
-
2
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze kleiner. Pel en snipper de ui. Bak de ui glazig in olijfolie. Voeg de paddenstoelen toe en bak goudbruin en gaar. Kruid met peper en zout. Voeg de bloem toe en laat even meebakken. Blus met de groentebouillon en de room en laat even inkoken. Breng op smaak met de mosterd.
-
3
Kruid de biefstukken met peper en zout en bak ze in olie ongeveer 4 minuten op elke kant. Serveer de steaks met de hasselbackpatatjes, een handvol gemengde sla en de paddenstoelensaus.