Recept

Papillot van langoustines met broccoli, kerstomaatje en een pastis-kruidenmarinade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zin in barbecue, maar wil je het gezond houden? Dan zit je goed met dit recept volgens de methode van Pascale Naessens.
Tip: langoustines zijn een echte delicatesse, maar ook best duur. Vervang ze voor een budgetvriendelijkere versie door gamba's.

bereiding
  1. 1

    Hak de blaadjes van de rozemarijn, de tijm en de peterselie fijn. Pel en plet de knoflook. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Meng de geraspte citroenschil met de kruiden, 2 eetlepels citroensap, de knoflook, de pastis en 3 eetlepels olijfolie tot een marinade.

  2. 2

    Verdeel de broccoli in roosjes en snij de stam in plakjes. Blancheer de broccoli 2 minuten in gezouten water, giet af en laat meteen afkoelen onder koud water. Laat uitlekken.

  3. 3

    Spoel de kerstomaatjes. Leg in elke papillot 2 langoustines en een handvol broccoli en overgiet met de marinade. Kruid alles met voldoende peper en zout en beleg met een takje kerstomaatjes. Wikkel de pakketjes dicht en gril ze 10 minuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Papillot van langoustines met broccoli, kerstomaatje en een pastis-kruidenmarinade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!