Recept

Kruidensalade met gepekelde radijzen en pestocroutons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze lichte, slanke salade is een topper bij de barbecue.

Je kunt je radijzen  in maximaal een half uur pekelen of je kunt ze ook op voorhand maken en zeker een week in de koelkast bewaren. Steriliseer je de potjes goed en sluit je ze luchtdicht af? Dan blijven de gepekelde radijsjes nog langer goed!

bereiding
  1. 1

    Pekel de radijzen. Doe het water met de azijn, het zout en de rietsuiker in een bokaaltje en meng goed. Spoel de radijzen en snij ze in schijfjes. Doe de schijfjes in het pekelmengsel en laat ze een halfuurtje tot een paar uur staan.

  2. 2

    Maak de pestocroutons. Snij het brood in stukjes en rooster de stukjes in een pan met de pesto en wat olijfolie.

  3. 3

    Schik de gemengde sla in een groot diep bord of schaal. Spoel de tuinkers en de kruiden, en laat uitlekken. Knip de tuinkers af, hak de verse groene kruiden fijn en strooi ze over de salade.

  4. 4

    Verdeel er de gepekelde radijsjes en de pestocroutons over. Bestrooi met zonnebloempitten en werk af met parmezaan, wat olijfolie en peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidensalade met gepekelde radijzen en pestocroutons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!