Gyoza’s met lente-ui en sojadip
bereiding
-
1
Maak de lente-ui schoon en snipper ‘m fijn. Schil en rasp de gember. Pel en pers de knoflook. Meng de lente-ui, de gember, de knoflook en de sojasaus onder het gehakt en kruid met peper en zout.
-
2
Neem telkens een dumplingvel, maak de buitenste rand nat met je vinger. Leg een koffielepel van de gehaktvulling in het midden van het deeg. Vouw de dumpling dicht tot een half maantje. Vouw de bovenkant dicht door kleine vouwtjes te maken met je vingers.
-
3
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de sojadip in een kom. Zet opzij.
-
4
Bak de gyoza’s op de platte kant in 2 minuten goudbruin in olijfolie. Voeg 50 milliliter water toe en dek de pan af. Stoom de dumplings in 7 minuten gaar. Verdampt het water sneller? Voeg dan nog een scheutje water toe en laat het verdampen.
-
5
Leg de dumplings op een schaal. Serveer met de dip en werk af met de koriander.