Kip Hawaï met gebakken patatjes en kropsla
bereiding
-
1
Spoel de krieltjes en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze goed uitdampen, schud ze nog even op.
-
2
Snij de kipfilets in de lengte bijna door en kruid ze met kippenkruiden. Plooi de ham dubbel en leg samen met een schijfje ananas tussen de kip. Plooi de kip opnieuw toe. Bak de kip aan beide kanten goudbruin en gaar in een pan met boter en olijfolie.
-
3
Bak ook de patatjes goudgeel en krokant in een pan met boter en olijfolie op een zacht vuur.
-
4
Spoel de kropsla en verwijder de buitenste bladeren. Pel en snipper de sjalot en doe samen met de bieslook onder de sla. Voeg olijfolie, azijn, peper en zout toe. Snij het laatste plakje ananas in stukjes en voeg toe aan de sla.
-
5
Serveer de kip Hawaï met de kropsla en de gebakken patatjes.