Frittata met chorizo, zoete aardappel en gruyère met aioli
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de zoete aardappel en snij ‘m in fijne blokjes. Pel en snipper de sjalot en 1 teentje knoflook. Fruit aan in een beetje olijfolie. Snij de chorizo in plakjes en voeg die samen met de zoeteaardappelblokjes toe aan de sjalot en de knoflook. Roerbak enkele minuten tot de chorizo lekker krokant is en z’n rode kleur aan de olie afgeeft. Schep alles in een rechthoekige bakvorm van 31 x 27 cm.
-
2
Klop de eieren los met de peterselie en de gruyère en breng op smaak met een snuifje paprikapoeder, peper en zout. Schenk de eitjes mee in de bakvorm en gaar 25 minuten in de oven.
-
3
Maak de aioli. Pel en pers het tweede teentje knoflook. Meng de mayonaise met de knoflook en breng op smaak met een snuifje paprikapoeder. Spoel de sla.
-
4
Haal de frittata uit de oven en haal ‘m uit de vorm. Werk af met extra peterselie en serveer met de gemengde sla en een lepel van de aioli.