Zuiderse gehaktballetjes in groente-tomatensaus met burrata
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Pel en snipper de sjalotten en knoflook. Snij de tomaten, zonder de zaadjes, in stukjes en alle overige groenten in kleine blokjes. Fruit de sjalot en knoflook aan in olijfolie. Voeg de fijngesneden groenten toe en roerbak kort. Voeg dan de tomatenblokjes, tomatenpuree en passata toe. Breng op smaak met oregano, cayennepeper, peper en zout. Zet het deksel op de kookpot en laat een halfuur op een zacht vuur stoven.
-
2
Snij de zongedroogde tomaatjes fijn en meng met de zonnebloempitten, parmezaan, peterselie en de uitgeperste knoflook. Meng met het gehakt en draai dan hapklare balletjes.
-
3
Bak de balletjes eerst in een pan aan alle kanten goudbruin in wat olijfolie. Lepel de groentesaus in een ovenschaal. Leg er de balletjes en de burrata bij en schuif 25 minuten in de oven. Werk af met oregano en serveer.