Butternutcrème met crunchy pompoenpitten en salie
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de butternut en snij het vruchtvlees in blokjes. Bewaar de pitten en maak ze schoon. Meng een scheutje olijfolie onder de pompoenpitten en kruid ze met het paprikapoeder, peper en zout. Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten in de oven. Schep ze regelmatig om.
-
2
Schil de aardappelen en snij ze zo groot als de butternutblokjes. Kook de aardappel- en butternublokjes samen gaar in de groentebouillon.
-
3
Giet de aardappelen en butternut af en laat even uitdampen. Schep alles in een blender en mix glad. Kruid de crème met nootmuskaat, peper en zout. Verhit een klontje boter met evenveel olijfolie en bak de salieblaadjes kort krokant.
-
4
Schep de crème in een kom of schaal en werk ze af met de krokante pompoenpitten en salieblaadjes.