Appel-dadelcake
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een rechthoekige cakevorm van 25 x 11 cm met bakpapier.
-
2
Mix de dadels met de Luikse siroop, 2 eetlepels water, de kaneel en de kruidnagel. Zet opzij. Meng de bloem met het zout en het vanillemerg en zet opzij.
-
3
Mix de eieren met de suiker tot een lichte en luchtig ruban. Voeg de zonnebloemolie in een straaltje toe. Spatel voorzichtig de bloem door het beslag.
-
4
Verdeel het beslag in 2 gelijke delen. Stort 1 deel in de cakevorm. Meng de dadelsiroop onder het andere deel, roer goed en stort dan het donkere deel over het lichte beslag. Gebruik een stokje of mes om krullen of swirls te maken van boven naar beneden.
-
5
Spoel de appelen, snij ze doormidden en haal het klokhuis eruit. Snij 4 inkepingen in de bolle kant. Duw ze in het beslag met de schil naar boven. Bak de cake 50 minuten in de oven.
-
6
Haal de cake uit de oven en bestrijk ‘m met de honing. Laat afkoelen op een rooster en serveer.