Appelcrumbletaart met kardemom
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Maak de crumble. Hak de amandelen grof en meng ze met de rest van de ingrediënten tot een kruimelig geheel. Zet opzij.
-
2
Schil de appelen, snij ze in stukjes en meng ze met het citroensap en de geraspte schil. Zet opzij. Klop de boter met de suiker in de keukenrobot in 10 minuten tot een luchtige en lichte crème. Meng er één voor één de eieren onder. Meng de zure room onder het beslag.
-
3
Meng het kardemompoeder en het zout onder de zelfrijzende bloem. Zeef de bloem over het beslag en spatel voorzichtig door het deeg. Meng tot slot de appelstukjes eronder.
-
4
Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede springvorm van 24 cm diameter en verdeel er de crumble over. Bak de taart 50 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster en serveer.