Recept

Curry met fazant, mango en pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vind je geen fazant? Dit gerecht is ook heerlijk met parelhoen. 

bereiding
  1. 1

    Snij de fazantenfilets in blokjes. Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Verwijder de schil en de pit van de mango en snij het vruchtvlees in reepjes. Maak de pompoen schoon en snij het vruchtvlees in blokjes. Maak de paprika schoon en snij ’m in reepjes. Maak de chilipeper schoon en snij ’m in ringen.

  2. 2

    Stoof de sjalot en de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de pompoen, de paprika en de sugarsnaps toe en roerbak 5 minuten. Schep er de currypasta onder en kruid met de kurkuma, de garam masala, peper en zout.

  3. 3

    Blus de groenten met de bouillon en de kokosmelk en roer alles goed onder elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten op een laag vuur sudderen.

  4. 4

    Voeg nu de linzen, de mango en de fazantenblokjes toe en laat nog 8 minuten rustig garen. Werk de curry af met de pinda’s, de chilipeper en de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Curry met fazant, mango en pompoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!